Que no us enganyin !!

Veure una peli a Netflix o un concert a Youtube des del sofà està molt bé, però no és res comparable a l'experiència de l'espectacle en directe: envoltats de coneguts i desconeguts, junts sotmesos a una mateixa vivència que ens farà còmplices durant un dia.

Més encara quan l'espectacle es desenvolupa amb improvisacions que el fan sempre únic.

Irrepetible !!

UN FESTIVAL DEL TERRITORI


Oferim una oportunitat excepcional per a gaudir de la música, de la cultura i del territori, en el marc d'un projecte transformador i solidari. 

Portem la música a pobles i ciutats a través d'un recorregut que abraça la diversitat cultural i la bellesa, deixant sempre una empremta positiva. 

Així creix una comunitat d'amants de la música i la cultura en cada lloc que visitem, fomentant l'intercanvi cultural i el desenvolupament de l'escena musical local.  


UN FESTIVAL FAMILIAR


Tots els espectacles del F.I.M.I. són aptes per a totes les edats, per bé que no han estat concebuts per al públic infantil, ni en format ni encontingut. Els menors haurien d'estar permanentment acompanyats i hauran de comportar-se adequadament i en cap cas no alterar el desenvolupament dels concerts.

Juan Ramón Jiménez afirmava: "Yo (como el grande Cervantes a los hombres) creia y creo que a los niños no hay que darles disparates (libros de caballerías) para interesarles y emocionarles, sino historias y trasuntos de cosas reales tratados con sentimiento profundo, sencillo y claro. Y esquisito." Així, es referia al seu Platero en aquests termes: "No es, pues, como tanto se ha dicho, un libro escrito sinó escojido para los niños."

Sou convidats a escollir amb responsabilitat allò que compartireu amb els vostres fills.

UN FESTIVAL DE SENSIBILITAT


Estimulem una sensibilitat especial envers les músiques acústiques, partint de la improvisació i la creativitat, que són l'eix vertebrador del festival. 

La música ens transporta a llocs inimaginables i ens connecta amb la bellesa de la vida.  Concerts que ens conviden a viure cada moment amb intensitat i plenitud. 

 Uniu-vos a aquest viatge musical inoblidable i descobriu tot el que el festival té per oferir a cada parada del camí !! 


UN FESTIVAL DE LA DIVERSITAT


El festival de música itinerant és un viatge musical que abraça la diversitat cultural i la bellesa de cada lloc, seguint un camí que recorre pobles i ciutats, portant la música a tots els racons del país. 

A més de la música, el festival és una font d'aprenentatge i descoberta, que ens convida a explorar noves maneres de veure el món i a connectar amb altres cultures. Com una gran festa de la vida, tothom hi és benvingut i tothom hi té el seu lloc.

Us convidem a gaudir de la música, de la cultura i del territori, essent part d'un projecte transformador i solidari que connecta persones i promou un món més divers, just i sostenible.

- una dolça benedicció - 

El bansuri és un instrument molt antic, una flauta travessera que existeix des de fa milers d'anys. La paraula bansuri prové del Sanskrit bans (bambú) i swar (notes), és a dir notes de bambú.

Concert d' Albert G. Galvany que proposa una escolta profunda amb el so càlid d'aquest humil instrument que ens permet connectar amb la font primordial, amb la nostra naturalesa última, vibracional.

- més enllà -

La música de Joel Carro és el resultat d'un viatge vital, que el porta a explorar la tècnica de fingerpicking i les afinacions obertes, creant dibuixos sobre paisatges hipnòtics, i moments eteris d'improvisació que remeten al folk i al rock progressiu. 

Joel Carro presenta el seu disc "Més Enllà" en format solo, però també a duo amb Enric Soler (contrabaix) o a trio amb Josep Puigdollers (bateria), juntament amb un recull de les noves cançons  que inclourà el seu darrer enregistrament que serà publicat properament.

- el millor de nosaltres - 

Es coneix per sintropia la tendència natural cap a l'ordre, la bellesa, la felicitat plena, la quietud i l'harmonia.


En la música de Joan Miró (llaüt àrab, ney -flauta turca- i monocordi) i Josep-Manel Vega (guitarra) flueix espontàniament el millor de cadascú. 

Un espectacle dedicat als camins compartits. Un concert d'agraïment i celebració.

- blau de cel amb blau de mar, tocant-se a l'horitzó - 

La guitarra clàssica de Josep-Manel Vega, amarada de càlida Mediterrània, es fon amb el so evanescent i aeri de les cordes metàl·liques de la guitarra acústica de Joel Carro.


Dos mons -mar i cel, aigua i aire- compartint un mateix horitzó.

instruments i cançons d'Orient i Occident - 

El Qanun (instrument turc de 78 cordes) i l'Oud (llaüt àrab d'11 cordes) teixeixen un univers musical màgic, que ens convida a afinar els sentits i deixar que voli la imaginació. Un extens recorregut per diferents estils musicals que, en ser integrats, configuren una sonoritat pròpia i especial, aplicada en un repertori que es nodreix de música medieval catalana i ibèrica, músiques àrabs i turques, així com d'un recull de composicions pròpies.

Robert Santamaría: kanun, guitarra de 12 cordes, bendir

Joan Miró: oud, ney, guitarra clàssica 

- cinc vides - 

Les flautes d'en Ricard Guiu tenen vida pròpia. Des del tub més humil, fins a la sofisticada "reina" coronada pel tòtem d'una tribu nord-americana, esculpit en una fusta ancestral.

Són cinc vides que ens explica amb paraules i música, acompanyat pel guitarrista Josep-Manel Vega.

- sonoritats i instruments del món - 

Amb la bellesa i la natura com a inspiració, MediterrÀniam es nodreix de la música antiga i d'arrel des d'una concepció musical oberta i contemporània. Música instrumental que parteix del coneixement de les músiques tradicionals catalanes, àrabs i de l'Índia per a crear noves músiques.

Música alhora antiga i alhora innovadora. Alhora fresca i alhora profunda.

Albert G. Galvany - bansuri, handpan i percussió

Joan Miró - llaüt àrab i guitarra espanyola

Mario Ersinger - tabla hindú i percussió


 - concert amb projeccions -

Després d'haver estat viatjant d'un país a un altre en recerca de diferents fonts d'energia, sentiments i inspiració, el guitarrista català Josep-Manel Vega presenta un concert construït en directe a partir dels mateixos elements musicals que van ser utilitzats a cada lloc i projeccions en vídeo que permeten als espectadors contemplar simultàniament imatges dels indrets per on el projecte ha anat passant.